Goblins, trasgos, orcos?

Uep! Això d'avui sí que és OLD STUFF, aquests 2 fulls tenen casi mil anys.... Són de l'època en que tota la fantasia de Tolkien em va pegar molt molt fort, amb totes les seves variants frikis i pseudo imitacions: jocs de rol, cartes magic, warhammer, ja m'enteneu. Aquest dibuix pentura és d'abans i tot, quan començava a llegir el llibre (El hobbit ja l'havia acabat feia uns anys). El dibuix en sí són trasgos, de 2 clans distints (inventats) fets a boli i rotulador a un full de quadern.

Ara m'ha revengut el tema, sobretot, per una discusió que teníem ahir sobre la diferència entre trasgos (goblins) i orcos. Jo sempre havia pensat que els goblins eren més petits i alhora més vius que els orcos. Al hobbit surten goblins, i al Senyor surten goblins i orcs. Els orcs crec que són més grossots i tal (pentura estic influenciat pel món warhammer on la diferència és molt clara). Cercant per la xarxa he trobat això, un article molt interessant on afirma que Tolkien unifica el terme i que venen a ser sinònims; a mi no m'acaba d'agradar i m'estim més pensar que són dues variants de la mateixa raça... què trobau?